Nytt sprängdåd i Stockholm

Publicerad 2023-01-18

En sprängladdning har detonerat vid en företagslokal i Kista.

Delar av byggnaden har fått omfattande skador.

– Det är väldigt allvarligt och det är bara enbart turen som gjort att tredje man inte skadats i nuläget, säger Ola Österling.

Ett stor explosion har inträffat i Kista i nordvästra Stockholm, något som P4 Stockholm var först med att rapportera om.

Larmet kom in strax före 04.30 tiden.

Entrén till byggnaden och de två övre våningsplanen har fått omfattande skador.

– Fastigheten disponeras av juridiska personer, så det är således ingen som bor i fastigheten. Sprängladdningen var riktad mot en port och den är i princip bortsprängd, säger Ola Österling, presstalesperson för polisregion Stockholm.

En större polisinsats har inletts i området. Bombtekniker är på plats och området har spärrats av.

– Vår underrättelseenhet jobbar för att göra en kartläggning över vilka juridiska personer som är hyresgäster, och vilka fysiska personer som står bakom, för att få fram en bild av vem eller vilka den här sprängningen är riktad mot, fortsätter Ola Österling.

Ingen person har skadats.

Polisen tittar på koppling till andra dåd

På tisdagen inträffade en sprängning vid en restaurang på Södermalm. Före det har ett flertal explosioner inträffat i Stockholmsregionen.

– Det är en oroväckande händelseutveckling för att utrycka sig milt. Det är väldigt allvarligt och det är bara enbart turen som gjort att tredje man inte skadats i nuläget, säger Ola Österling.

Polisen tittar nu på om det kan finnas en koppling till de senaste veckornas våldsdåd.

– Vi håller på efter bästa förmåga att kartlägga den våldsspiral som varit, för den måste få ett slut.

Följ ämnen i artikeln