Gravid kvinna mördad i knivattack – barnet överlevde

Publicerad 2022-11-04

Dansk polis spärrar av platsen där den 37-åriga kvinnan attackerades.

En gravid afghansk kvinna har dött efter att ha blivit attackerad med en kniv.

Barnet överlevde och vårdas på sjukhus.

Polisen har jagar en ung man och har gått ut med ett signalement.

Förundersökningsledaren tror inte att offret var slumpmässigt utvalt.

En 37-årig kvinna har dött efter att ha blivit attackerad med en kniv i danska Holbaek under torsdagskvällen.

Kvinnan, som var gravid, höggs ihjäl efter att hon slutat jobbet. Midt- och Vestsjaellandspolisen gick ut med informationen tidigt på fredagsmorgonen.

Larmet nådde polisen vid 23.10 på torsdagen.

– Vi får ett meddelande om att en misshandel pågår. Vi kommer snabbt fram med en patrull som hittar kvinnan svårt skadad. Hon dödförklarades när hon kom till sjukhuset i Holbaek, säger polisen enligt TV2.

Enligt ett pressmeddelande från polisen lever barnet fortfarande. Barnet har lagts in på sjukhus där det vårdas för sina skador. Polisen har inte lämnat några detaljer om hur långt in i graviditeten kvinnan var.

Kim Løvkivist, p

Förbipasserande försökte hjälpa

Under fredagsmorgonen har utredningen pågått med full styrka. Polisen jagar en man mellan 18–19 år som misstänks för brottet, skriver Ekstra Bladet. Han beskrivs av polisen som tanigt byggd och mellan 170–175 centimeter lång.

Innan attacken skedde hade kvinnan precis slutat jobbet och hade satt sig i sin bil. Enligt polisen ska kvinnan, som är afghansk medborgare, ha dragits ut ur bilen och skadats med flera knivhugg.

En förbipasserande person ska ha försökt ingripa.

– Det är en förbipasserande kvinna som försöker ingripa och ta tag i gärningsmannen, men hon kan inte förhindra mordet, säger polisen.

Omständigheterna pekar mot att det var ett planlagt dåd, även om polisen inte vill använda just den formuleringen, skriver Ekstra Bladet.

– Vi förmodar att det var målinriktat, säger förundersökningsledaren Kim Løvkvist till tidningen.

Följ ämnen i artikeln