Tre personer begärs häktade efter Knivsta-mord

Av: Adam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En man hittades död utomhus i Knivsta i lördags. Mannen var skjuten och kroppen hade delvis bränts, enligt Aftonbladets uppgifter.

Nu har åklagare begärt två män och en kvinna häktade.

Fem personer har suttit anhållna misstänkta för mord på en man i 25-årsåldern, som hittades död på en gård i Knivsta utanför Uppsala i lördags.

Mannen tros inte ha mördats på platsen där han hittades. Aftonbladet har bland annat rapporterat att en sommarstuga söder om Stockholm har utretts som en tänkbar mordplats.

På tisdagsförmiddagen begärde åklagare Therese Stenson tre personer häktade. Två män begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefriden.

En kvinna begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling, grovt brott, samt brott mot griftefriden.

Tingsrätten bedömde att de tre personerna skulle häktas – men inte för mord, utan brott mot griftefriden och grovt skyddande av brottsling.

Mannen som hittades död i lördags är i 25-årsåldern. Enligt Aftonbladets uppgifter var han skjuten i huvudet, och någon hade försökt bränna hans kropp.

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Morgonen efter att en bil uppträtt mystiskt i området hittades en döda kropp.
Publicerad:

LÄS VIDARE