Ostadigt väder i Uppsala i helgen

Publicerad 2020-09-04

Paraply och solglasögon kan vara bra att ha på stan i Uppsala i helgen.

Det blir växlande väder med en hel del moln, en och annan regnskur och sol.

Det är rätt molnigt på flera håll i Uppsala nu under fredagsmorgonen. Men efter en lättare regnskur under förmiddagen ser det ut att gå mot mer solglasögonväder.

– Under eftermiddagen så börjar det att spricka upp och det blir en solig kväll, säger Mikael Sjöström, meteorolog på Klart.se.

Temperaturerna ser ut att hamna på 17 till 18 grader som mest under dagen. Det blir dock blåsigt med en del friska vindar under eftermiddagen, enligt prognosen.

Soliga mornar

På lördag väntar en solig morgon. Men sedan ökar molnigheten.

– Det kommer att vara sol varvat med moln under lördagsdygnet. Under sen eftermiddag eller kväll så är det också ganska troligt att det passerar någon regnskur som skulle kunna vara lite kraftigare. Sedan om den går rakt över Uppsala eller om den går en liten bit norrut är svårt att säga. Lågtrycken snurrar nordväst om oss under lördagen vilket gör att det är sydvästerliga vindar som tidvis är friska.

Det väntas falla mellan två och tre millimeter vid en kraftigare skur och temperaturerna kommer som mest upp i 16 till 18 grader under dagen.

– Under söndagen sedan så blir det någon enstaka grad svalare, säger meteorologen.

Det kommer att vara ganska blåsigt hela söndagen med tidvis friska vindar från sydväst. Precis som under lördagen så ser det ut att bli en del sol på morgonen och mer moln under eftermiddagen.

– Sedan på kvällen så klarnar det upp lite mer, men då kan det också passera någon skur, säger Sjöström.

Då stiger temperaturen

Efter helgen fortsätter troligtvis det ostadiga vädret. Prognosen visar en del regn, blåst och svalare temperaturer. Onsdagen och torsdagen sticker dock ut. Då kan det blir lite varmare, uppåt 20 grader.

– Veckan efter det så ser det ut som att det kan bli lite stabilare väder, och även lite varmare, säger meteorologen.

Följ ämnen i artikeln