En död efter krock med älg

Uppdaterad 2015-06-22 | Publicerad 2015-06-21

Långa köer på en av årets mest intensiva trafikdagar

En person dog efter en älgkrock.

Söndagen efter midsommar är vanligtvis en av årets mest intensiva trafikhelger.

Under dygnet har en mängd incidenter inträffat – vilket har lett till långa köer på många vägar.

Utanför Gislaved dog en person efter en älgolycka.

Midsommar brukar vara en av årets mest intensiva trafikhelger. Och söndagen är den stora hemvändardagen.

Under dagen blev trycket extra hårt på vägarna in mot storstäderna från de populära midsommarfest-platserna i Dalarna, på Västkusten, Gotland och Öland. Från så gott som samtliga Europavägar kom rapporter om långa köer.

På söndagseftermiddagen var två fordon inblandade i en dödsolycka på riksväg 27 utanför Gislaved.

Ett av fordonen krockade med en älg så att den slungades över vägen, varpå en lastbil körde in i älgen. Föraren av lastbilen dog på platsen, uppger polisen på sin hemsida.

Kvinnan som först körde på älgen fick lättare skador. Enligt räddningsledaren klövs älgen av bilen och halva djuret trycktes in i vindrutan på lastbilen som körde i diket, skriver TT.

Mc-olycka

På E4 strax norr om Tönnebro i Söderhamns kommun var tre bilar inblandade i en olycka strax efter klockan 16.30, enligt Gefle Dagblad. Totalt ska åtta personer ha tagits om hand på platsen, skriver tidningen. Efter olyckan bildades det långa köer i såväl södergående som norrgående körriktning.

Vid 17.30 fick polisen in larm om en trafikolycka på länsväg 273 vid busshållplatsen Herresta i Sigtuna kommun.

– Det är en motorcykel och en personbil som har varit inblandade. Mc-föraren ska vara skadad, eventuellt något med armen eller axeln, men jag har inte hunnit få någon återrapportering från patrullen på plats, säger Daniel Hacksell, befäl på Stockholmspolisens kommunikationscentral.

På riksväg 61 utanför Karlstad kolliderade en minibuss och en personbil strax efter klockan 14. Tio personer uppges ha varit inblandade i olyckan. Minst en har förts till sjukhus. Ingen av de inblandade ska dock ha fått några allvarligare skador.

Strax före klockan 14 välte en tankbil på riksväg 56 strax söder om Sala silvergruva, rapporterar VLT. Enligt tidningen orsakade olyckan totalstopp på vägen och räddningstjänsten uppgav att fordonet läckte tallolja. Föraren uppges ha klarat sig oskadd.

Köer på Ölandsbron

Det har också varit långa köer på E6. Vid 12 fick en bil punktering på i närheten av Munkedal, rapporterar P4 Väst. En halvtimme senare larmades polisen om att flera bilar krockat på E6:an i höjd med Kungälv. Det är i nuläget oklart om någon har skadats.

Samtidigt kraschade en personbil in i en bergvägg nära Allums köpcenter i Partille utanför Göteborg, rapporterar GP. Enligt tidningen fördes föraren till sjukhus, men några detaljer om hans tillstånd är inte kända.

Vid lunchtid uppstod långa köer på Ölandsbron, när fastlandsbor skulle ta sig hemåt från sommarfirandet. Hastigheten på bron har sänkts till 70 kilometer i timmen.

19 i seriekrock

En seriekrock inträffade på väg 25 mellan Kalmar och Nybro vid 18.30. 19 personer och fem bilar var inblandade. En person fördes till sjukhus.

– Personen klagade på nacksmärtor. De andra är oskadda. De håller låga hastigheter, säger Per Persson, insatsledare vid räddningstjänsten i Nybro.

Det är ett stort antal hemvändare från midsommarfirande på Öland som ökar trycket på vägarna.

– Det har varit enorma, milslånga, köer, säger Persson.

"Var utvilad och nykter"

Utanför Piteå klämdes en person fast efter att ha kört av vägen vid 11-tiden. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus.

Midsommarhelgen skuggades redan innan söndagen av flera svåra trafikolyckor. På midsommaraftonens morgonen dog en 55-årig man i en mc-krasch utanför Piteå. Några timmar senare avled en person och två skadades allvarligt i en fyrhjulingsolycka i Värnamo. Sent på kvällen voltade en bil med tre unga personer i utanför Strömsund. En 22-årig man avled, de andra två i bilen skadades allvarligt.

Följ ämnen i artikeln