Företagsledare misstänkt i jaktbrottshärva

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Fem män är misstänkta i en jaktbrottshärva i Västmanland. Under tisdagen hålls häktningsförhandlingar mot fyra av dem. Arkivbild.
Foto: Pavel Koubek/TT
Fem män är misstänkta i en jaktbrottshärva i Västmanland. Under tisdagen hålls häktningsförhandlingar mot fyra av dem. Arkivbild.

Fem personer är misstänkta i en jaktbrottshärva i Västmanland som har avslöjats.

En av dem är en framgångsrik företagsledare.

Polisen och åklagare slog till mot de misstänkta i fredags. Gruppen är misstänkt för en rad jaktbrott under perioden från 1 januari 2014 fram till den 26 oktober i år.

Enligt åklagaren har de illegalt dödat varg, lodjur och kungsörn.

En av de misstänkta, en man i 70-årsåldern, är en känd företagsledare. Han har begärts häktad misstänkt för grovt jaktbrott den 10 februari i år samt förberedelse till grovt jaktbrott.

– Han förnekar brott. Hans inställning är att han inte har gjort sig skyldig till något jaktrelaterat brott överhuvudtaget, säger företagsledarens advokat Sven Severin till TT.

De övriga misstänks bland annat för grovt jaktbrott, förberedelse till grovt jaktbrott och grovt jakthäleri. Två är dessutom misstänkta för förgöring. Det innebär att man sprider gift som kan vara en fara för djur eller växter.

Häktningsförhandlingarna mot fyra av de misstänkta hålls under tisdagen vid Västmanlands tingsrätt.

Den femte misstänkte var anhållen i sin frånvaro. Häktningsförhandlingen mot honom hölls under måndagseftermiddagen. Tingsrätten bedömde att mannen inte skulle häktas och anhållningsbeslutet hävdes.

Publicerad:

LÄS VIDARE