Annie Lööf har själv prickats av KU

Publicerad 2014-03-27

- Här är fler av hennes skandaler

Annie Lööf (C).

Det är inte första gången det stormar kring Centerledaren Annie Lööf och hon har själv prickats av KU. Här är några av hennes blåsväder:

Allianssågningen

Under sitt tal i Almedalen 2012 överraskar Annie Lööf alla - och särskilt sina Allianskollegor.

– Det gemensamma projektet har tappat fart. ­Projektets glöd har falnat, sa hon om Alliansen.

De andra partierna håller inte med, men tackar ändå ja till mötet i Annie Lööfs hemby Maramö som enligt henne skulle väcka glöden igen.

Kinamissen

I Ekots lördagsintervju 2012 säger Annie Lööf:

- Jag tror att det är väldigt svårt att ställa upp ett strikt diktatur- eller demokratikrav i vapenexportlagstiftningen.

Hon kritiseras hårt för uttalandet som hon sedan tar tillbaka.

Spritnotorna

Annie Lööf sparkar Tillväxtverkets generaldirektör efter vidlyftigt festande på skattebetalarnas bekostnad 2012. Annie Lööfs egen spritnota visar sig dock också bryta mot reglerna, Näringsdepartementet festade upp över 300 000 på 10 månader. I juni 2013 prickas hon av KU för att ha förhalat mediers granskning av näringsdepartementet och talat osanning i KU-utfrågningen.

Idéprogrammet

Centerpartiets förslag till nytt idéprogram startade en vild debatt. I förslaget fanns bland annat avskaffad arvsrätt, slopad skolplikt och månggifte. Efter debatten hävdade Annie Lööf, i början av 2013, att hon aldrig varit för månggifte. Men sedan kom det fram att hon i maj 2006 bloggat att hon var för "månggifte för den som önskar".