Nu ska kärleksparet begravas tillsammans

Publicerad 2013-01-28

Branden spreds blixtsnabbt och krävde 233 liv.

Bland de omkomna fanns det unga kärleksparet Susiele Cassol och Roger Dallagnol.

Nu ska de begravas tillsammans.

Hon var student på universitetet i Santa Maria. Han jobbade som maskinoperatör i en annan stad. Under helgen reste Roger Dallagnol, 21, tillsammans med sina svärföräldrar för att besöka flickvännen Susiele Cassol, 19.

Men kärlekshelgen i Santa Maria slutade i tragedi – de blev båda offer för brandtragedin på den fullsatta nattklubben Kiss.

Listan över de många dödsoffren har nu publicerats i flera brasilianska medier och i sociala medier sprids minnesbilder på de omkomna.

Bandets dragspelare död

Branden startade när det portugisiska bandet Gurizada Fandangueira Lotada använde pyroteknik på scenen, någon gång före klockan tre på natten, visar en tidig utredning. Det slås också fast att dörrvakterna till en början inte ville släppa ut nattklubbsbesökarna, eftersom notan betalas i dörren på väg hem.

Bland de döda finns bandets dragspelare Danilo Jacques, 28, som enligt polisen ska ha vänt tillbaka in i den brinnande nattklubben för att rädda sitt dragspel.

Elden spreds snabbt och den giftiga gasen förvandlade nattklubben till en dödsfälla.

”Dog i mina armar”

– Det var ren skräck, säger nattklubbsbesökaren Mattheus Bortolotto som förlorade en nära vän i branden.

– Nödutgångarna fungerade inte och jag tappade bort min vän i förvirringen. Sen dog en tjej i mina armar. Jag kände hur henne hjärta slutade slå, säger han i en intervju med en lokal tv-station.

En barriär av livlösa kroppar försvårade för brandmännen att ta sig in på klubben och de fick använda släggor för att slå hål i den röda tegelväggen. Många döda hittades också inne på toaletterna, dit de förvillat sig i den rökfyllda och mörka lokalen där elektriciteten slagits ut.

– Vi var tvungna att använda lastbilar för att få bort dem. Det tog ungefär sex timmar att få bort alla kroppar, säger polisinspektör Sandro Meinerz till nyhetsbyrån AP.

Förlorade sin son

Kropparna fördes till en sportarena där anhöriga samlades för att identifiera de döda, varav majoriteten var studenter i universitetsstaden Santa Maria.

Elaine Marques Goncalves förlorade sin ene son Deivis i tragedin. Hennes andre son Gustavo överlevde, med små marginaler efter att ha drabbats av två hjärtstillestånd till följd av att ha andats in den tjocka giftröken.

– Jag satte på tv:n och tragedin var överallt. Jag visste bara att de hade gått till en klubb, men inte vilken, säger hon, på plats i det provisoriska bårhuset.

Dit tog sig också föräldrarna till det omkomna kärleksparet Roger Dallagnol och Susiele Cassol. De två ska nu begravas tillsammans.