Succé när polisen sålde slingrare

TT

Uppdaterad 2019-07-03 | Publicerad 2018-05-09

Kungspyton är lugn och fungerar bra som nybörjarorm. Arkivbild.

Poliser är förmodligen vana vid att hantera personer som försöker slingra sig. Kanske var det därför det gick så bra när 31 kungspytonormar såldes i polishuset i Norrköping.

Kungspytonormarna var omhändertagna efter ett beslut av länsstyrelsen som hade beslutat att polisen skulle sälja och överlåta ormarna. Djuren var friska och välskötta och det beslutades att visning och försäljning skulle ske den 19 april i anslutning till receptionen i polishuset i Norrköping, skriver polisen på sin hemsida.

Ormarna, som haft en tillfällig hemvist i Kolmårdens terrarium efter omhändertagandet, var mellan 30 centimeter och 1,5 meter långa. De transporterades till polishuset i godislådor som fått lufthål i locken och visades för de fem reptilspekulanter som tagit sig till försäljningen.

"På de ormar som var kvar efter visningen fick vi tre köpare och den sista fick sin orm levererad av oss, med pendeltåg, till ett resecentrum i länet där överlåtandet skedde. I och med det lyckades vi sälja alla ormar och det känns mycket bra", säger Susann Anckarman, som jobbar som djurhandläggare inom Rätts Öst, som är en del av den Nationella rättsavdelningen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln