”Milo låg på mage med huvudet nere”

Publicerad 2012-07-09

Tv-profilen Marcus Birro om dramat

skärrad AV DRAMAT Marcus Birro och sonen Milo.

Marcus Birros son höll på att drunkna under familjesemestern i Italien.

Enligt tv-profilen låg treåringens badblöja bakom dramat.

"Det var fruktansvärda sekunder", säger han.

Familjen Birro hade inför sin solsemester utanför Venedig köpt blöjbadbyxor. Familjens två barn, Milo, 3 år och Mimmi, knappt två år, hade på sig dem i torsdags förra veckan.

"Hamnat med huvudet under vattnet"

"Plötsligt, från en halvsekund till en annan, så ser vi att Milo ligger på mage med huvudet nere. Det tar någon halvsekund till innan vi båda fattar vad det är som händer och vi lyfter upp honom. Då har badbyxorna svällt till en ballong av vattnet och när Milo lagt sig på mage har de liksom flutit upp med honom (...) och hjälplöst har han hamnat med huvudet under vattnet", skriver Marcus Birro i ett mejl till Aftonbladet.

Tv-profilen är skärrad.

"Det känns som att det pågår ännu", skriver han.

Sonen rädd och orolig

Efter incidenten är Milo orolig när han ska bada. Marcus Birro skriver att familjen köpt uppblåsbara puffar och annat men att det märks på treåringen att han är rädd och inte tycker att det är lika roligt att bada längre.

"Han är hela tiden orolig att han ska hamna under vatten, det är allt han pratar om", skriver Birro.

Badblöjorna, av märket ImseVimse, köpte familjen Birro på Babyproffsen. Byxorna skulle passa barn mellan 13-17 kilo. Marcus Birros son Milo väger 14 kilo

"Kanske vägde han trots allt för lite för byxorna, men han väger alltså 14 kilo och byxorna ska funka (för barn) mellan 13-17 kilo, det står på dem", skriver Birro.

"En väldig otur"

Marie Walleberg är vd på ImseVimse, som tillverkar badbyxorna.

– Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade och jag skulle gärna vilja komma i kontakt med familjen så att vi får prata om detta, säger hon.

Badblöjorna har sedan 2001 producerats i omkring 600 000 exemplar. Marie Walleberg har aldrig tidigare hört talas om någon händelse eller tillbud av det slag som drabbat familjen Birro.

– Jag tror det handlar om en väldig otur. Förmodligen har det kommit in luft i byxorna på något sätt, säger hon.

Marie Walleberg berättar att deras badbyxor testats av såväl babysimförbundet som flera internationella organisationer.

– De är rejält testade.