Jagat fordon körde in i bil – fyra skadade

Uppdaterad 2016-04-11 | Publicerad 2016-04-10

En bil vägrade stanna för polisen och försökte fly.

Sen krockade det jagade fordonet med en annan bil – i satt två barn och två vuxna som skadades.

– Föraren har vi kontroll över men två personer har sprungit från platsen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Vid 16.53 rapporterar en polispatrull att de försökt kontrollera ett fordon som vägrat stanna. Under efterföljandet kör det jagade fordonet in i en annan personbil i närheten av korsningen mellan Tenstavägen och Spånga kyrkväg vid Spånga IP i västra Stockholm.

– Vid 16.56 så säger patrullen att bilen krockat med ett annat fordon, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Två barn och två vuxna fanns i den bil som blev påkörd av den smitande föraren. Alla fyra har förts till sjukhus, enligt polisen.

”Blåste förbi på en sekund”

Även den flyende föraren ska vara skadad, enligt polisen.

En person som blev vittne till jakten berättar att det gick ”otroligt fort”.

– Jag stod med min lilla bebis när jag hörde sirener och sedan kom två bilar i full fart. Jag såg dem på en sträcka på kanske 50 meter och de blåste förbi på en sekund, det gick otroligt fort, säger vittnet.

Som berättar att den flyende bilen jagades av en civil polisbil, en Volkswagen Transporter, med blåljuset på. Vittnet säger att det i den bil som blev påkörde av det jagade fordonet så fanns det flera barn.

Föraren som försökte fly från polisen ska ha omhändertagits av polisen. Men två personer flydde springande från platsen efter att de kört in i det fordon som bara råkade befinna sig på vägen.

Föraren är i nuläget misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och det har även inletts en förundersökning om förberedelse till grov stöld.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska det i fordonet som vägrade stanna ha hittats verktyg som fått polisen misstänka att de planerat att genomföra någon form av brott. Sven-Erik Olsson rapporterar att fordonet tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Två på fri fot – två gripna

Ytterligare en person har tagits av polisen i samband med räddningsinsatsen.

– En person har gripits misstänkt för våldsamt motstånd, säger Sven-Erik Olsson.

Källor uppger för Aftonbladet att det andra gripandet ska ha skett när en person med anknytningen till föraren av den smitande bilen försökte frita honom ur ambulansen. Polisen uppger att de i nuläget inte kan berätta några närmare omständigheter kring det andra gripnadet.

Hundsöket efter de två personer som flydde från platsen har avbrutit och de två personerna är ännu på fri fot.

Följ ämnen i artikeln