Kvarlämnad ryggsäck orsakade pådrag

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-22

Misstänkt väska hittad – innehöll ingen sprängladdning

En övergiven ryggsäck orsakade ett stort polispådrag utanför polishuset i Ystad på torsdagsmorgonen.

Bombtekniker kunde ganska snart konstatera att väskan inte innehöll något misstänkt.

Ryggsäcken vid polisstationen upptäcktes vid halv sju-tiden på morgonen av personalen. Ett stort område kring byggnaden spärrades av och bombtekniker från den skånska länskriminalens tekniska rotel kallades till platsen. Strax efter klockan nio var polisen säker på att väskan inte innehöll någon sprängladdning.

– Det var en helt vanlig ryggsäck som innehöll lite skräp. Det var en man som hittat väskan och skulle lämna in den till polisen. När ingen öppnade ställde han den utanför dörren, säger Cindy Schönström-Larsson vid Skånepolisens länskommunikationscentral till TT.

Förhöjt säkerhetstänkandet

När upphittaren fick höra om pådraget kring den kvarlämnade väskan kontaktade han själv polisen. Bombteknikerna avslutade då undersökningen och avspärrningarna hävdes.

Ystadspolisen har haft ett förhöjt säkerhetstänkande den senaste tiden. Inga konkreta hot har förekommit, men det har enligt polisen varit ”lite turbulent”.

– Ett mc-gäng, som försörjer sig på grov kriminalitet, håller på att etablera sig i sydöstra Skåne. Med anledning av det har polisen varit aktiv den senaste tiden, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig vid södra Skånes polisområde.