Öppnar för coronapass vid större evenemang

Publicerad 2021-08-20

Coronapass för att kunna gå på större evenemang?

Det kan bli verklighet i Sverige meddelar socialminister Lena Hallengren.

– Vi har från regeringen sagt att det inte är omöjligt att covidbevis behövs vid stora evenemang, säger Hallengren till Ekot.

Coronapass vid större evenemang kan komma att användas i Sverige. Regeringen utesluter inte att dessa kan komma att användas för att öppna för evenemang för vaccinerade.

Det säger socialminister Lena Hallengren (S) till Ekot.

– Vi har från regeringens sida tidigare sagt att när det gäller stora evenemang är det inte omöjligt att vi skulle behöva de här covidbevisen, säger Lena Hallengren till Ekot.

Skulle det bli aktuellt med coronapass är det i så fall Folkhälsomyndigheten som skulle få utreda till exakt vad coronapassen skulle få användas till.

Digitalt vaccinpass.

”Finns svårigheter”

Socialministern understryker att det finns svårigheter med att införa den här typen av coronapass när människor behandlas olika, säger Lena Hallengren.

– Det är inte helt enkelt och vi kan se att situationen i Frankrike skapar väldigt mycket aggression, demonstration och protester när man behandlar personer olika, så det får man verkligen tänka till om, säger Lena Hallengren.

Moderaterna har också föreslagit att coronapass ska användas för att öppna till exempel konserter, nattklubbar eller fotbollsmatcher för personer som har vaccinerats.