Lastbilschaufförer håller tyst minut

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-17

Hedrar Engla och hennes anhöriga

På måndag håller landets lastbilschaufförer en tyst minut för mördade Engla. Mitt på vägen stannar de och tar av sig mössorna.

– Vi kommer att tänka på det som har hänt, säger initiativtagaren Ingemar Nygårds från Leksand.

Engagerad Ingemar Nygårds uppmanar alla lastbilschaufförer att hålla tyst minut på måndag.

Lastbilschauffören Ingemar Nygårds deltog själv i det massiva sökandet efter Engla. Han fick ett samtal från Hemvärnet bara några timmar efter att Engla anmälts försvunnen av sin mamma.

– På söndagen var jag med och gick skallgång i området. Vi höll på tills det blev mörkt utan att hitta något, säger han.

"Det var obehagligt"

Ingemar Nygårds känner inte till Anders Eklund men har flera gånger ätit på samma vägkrog i Hedemora som mannen.

– Det är så djävulskt det han har gjort. Jag har barnbarn själv och jag vet faktiskt inte hur jag skulle hantera om något sånt här hände dem, säger han.

Gäller hela landet

Ingemar Nygårds hoppas med den tysta minuten att få folk att förstå att även landets lastbilschaufförer rasar mot 42-åringens handlingar.

– Många riktar sitt hat mot oss lastbilschaufförer men vi är ju lika upprörda som dem, säger han.

Han har fått hjälp att sprida uppmaningen via lastbilschaufförernas kommunikationssystem i bilen. Manifestationen börjar klockan 11 på måndag och gäller lastbilschaufförer i hela landet.

– Vi kommer att tänka på det som har hänt och även vad som kan hända i framtiden. Det här är nog inte sista gången. Om det här får någon att tänka till och vara lite extra vaksam på sin omgivning är det bra, säger han.