Saknad familj har återfunnits

Publicerad 2011-08-07

Kom paddlande tillbaka till campingen

En kampande tysk familj orsakade stort polispådrag efter att de gett sig ut och paddlat på sjön Immeln.

Flera dagar gick utan att familjen kom tillbaka.

Men på söndagseftermiddagen kom de välbehållna paddlande till campingen. Och stötte då ihop med Aftonbladets utsände reporter Pelle Tagesson.

Den tyska familjen, två vuxna och två barn i 3-5-årsåldern har besökt en campingplats i Kristianstad vid sjön Immeln. I början av veckan gav de sig ut för att paddla kanot. Dagarna gick men familjen kom inte tillbaka. Familjens bil och husvagn stod kvar på campingen, trots att de skulle ha checkat ut i onsdags.

Anmäldes saknade

På lördagseftermiddagen anmälde campingvärden familjen som saknade och polisen inledde sökningar i området runt sjön med både helikopter och markpersonal. Sjön är stor och polisen räknade med att det skulle ta ång tid att söka av området.

– Det är regnigt där omkring idag så det kan vara dålig sikt. Vi får se vad det kan ge. I nuläget har vi ingen anledning att utreda det här som varken brott eller olycka, sa Helena Ralmark vid Skånepolisens länskommunikationscentral på söndagsmorgonen.

Kom tillbaka välbehållna

Bra sikt blev inte nödvändigt för att familjen skulle komma tillrätta. Plötsligt stötte nämligen Aftonbladets utsände reporter Pelle Tagesson på familjen och kunde meddela polisen att de var återfunna.

Vad som ligger bakom familjens plötsliga försvinnande och om de varit medvetna om den uppmärksamhet de skapat är ännu inte klart.