Delfiner drogar sig med fisk

Publicerad 2014-01-02

Delade mellan varandra

Även djur kan börja knarka - den upptäckten gjorde ett filmteam när de filmade unga delfiner med dold kamera.

Djuren tuggade på giftig blåsfisk och delade den mellan varandra som om den vore en joint. Tilltaget gjorde delfinerna höga, skriver The times of India.

Delfiner är kända för att vara väldigt intelligenta djur. Och nu verkar det som om delfiner precis som människor kan få smak för droger.

Det var i samband med en inspelning av en dokumentärserie om vilda delfiner som produceras av John Downer som ett filmteam gjorde upptäckten. Teamet följde en grupp unga delfiner med spionkameror. För att komma så nära djuren som möjligt gömdes kamerorna låtsats sköldpaddor och fiskar

Djuren blev höga

Filmteamet såg hur en grupp unga flasknosdelfiner tuggade på på en blåsfisk. Blåsfisken avger ett gift när den blir angripen. Giftet är dödligt men delfinerna hade listat ut att om de bara tuggade lite så blev effekten en annan. Delfinerna blev höga och hamnade i ett tranceliknande tillstånd. När delfinen fått i sig en dos släppte de fisken till en annan flockmedlem - nästan som om djuren delade en joint mellan varandra.

"Skickade runt den"

– Efter att ha tuggat på blåsfisken och försiktigt skickat runt den började de bete sig väldigt underligt. De befann sig vid vattenytan och verkade fascinerade av sin egen skugga, sa zoologen Rob Pilley till Sunday Times.

Han tillade att det påminde om när han för några år sedan såg människor slicka på giftiga paddor för att bli höga.