Full tjuv körde in i staket – flydde till Folkets Park

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Väktare kunde gripa mannen i Folkets Park.
Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Väktare kunde gripa mannen i Folkets Park.

Han fångades av övervakningskameror och hundpatrull vid stölderna.

När han sedan satte sig full bakom ratten körde han i en parkerad bil och ett staket.

Nu dömer Malmö tingsrätt 27-åringen för en rad olika brott.

I höstas fick den 27-årige Malmöbons bilfärd ett våldsamt slut. Med 1,8 i promille körde den påverkade föraren in i en parkerad bil, där en man fortfarande satt kvar bakom ratten, vid Folkets Park.

Mannen hade dessförinnan orsakat skador på ytterligare en bil men lyckades köra vidare. Han körde därefter upp på en gångväg och in i ett staket, varpå han smet från platsen.

Han tog sin flykt in i parken men tillfångatogs där av ordningsvakter.

Hundpatrull hittade honom

Malmö tingsrätt har nu dömt mannen för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och smitning från olycksplats. Då han även hade rökt cannabis och saknar körkort döms han också för ringa narkotikabrott och olovlig körning.

Förutom det döms mannen även för stöld, grov stöld och häleriförseelse.

Häleribrottet inträffade i juli, då 27-åringen påträffades med en dator värd 29 000 kronor och som var installerad till en annan person. Mannen har hävdat att den tillhörde hans bostadslösa kompis men tingsrätten menar att han måste ha kunnat anta att den var stulen.

I augusti påträffade en hundpatrull mannen och en vän till denne kort efter ett inbrott i Malmö. 27-åringen hade då en hel del av stöldgodset på sig - däribland id-kort, pass och läkemedel som var skrivna på personen som blivit utsatt för inbrottet.

Fångad av övervakningskameror

Tingsrätten dömer honom därför för grov stöld, men friar däremot hans kamrat då det inte anses ställt utom rimligt tvivel att det var just han som medverkade vid inbrottet.

Den stöld som mannen döms för inträffade i december. Övervakningskameror fångade då mannen när han stal fem parfymflaskor från en butik i Malmö.

Mannen döms totalt till åtta månaders fängelse för brotten. Han ska även betala skadestånd för såväl det inbrott som gjordes som till Trafikförsäkringsföreningen för sin körning.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE