23-åring slogs ihjäl på midsommar

Publicerad 2012-06-24

Rå misshandel Festen hölls på midsommarafton i denna lokal i Veberöd.

Den 23-årige man som misshandlades svårt i Veberöd utanför Lund dödförklarades klockan 11.59 idag.

Två män greps och anhölls under lördagskvällen misstänkta för den grova misshandeln av mannen.

– Den ene av dem är även misstänkt för grovt vållande till annans död, säger Tomas Malm vid polisen i Lund.

Männen, 24 och 23 år gamla, greps på E22 av polisens spanare. Mannen misshandlades svårt under en fest på midsommarafton.

Dödsmisshandeln föregicks av ett stort slagsmål på festen där ytterligare tre personer var inblandade. Alla sex personer var inbjudna på festen, enligt polisen.

– Jag vet inte om de kände varandra, det är för tidigt att svara på. Men det finns tre målsäganden som är i ungefär samma ålder och som i olika utsträckning har slagits med de misstänkta gärningsmännen, säger kommissarie Tomas Malm.

Exakt hur händelseförloppet gick till och vad upprinnelsen till bråket var håller just nu polisen på att utreda. Bland annat genom förhör med vittnen, de tre målsäganden och de två misstänkta.

"Skallad och slagen"

– Den nu avlidne mannen blev skallad och slagen ett flertal gånger i ansiktet så att han ramlade men det är för tidigt att säga om det var ett slag eller fallet som var dödande. Det får en rättsmedicinsk undersökning visa, säger Tomas Malm.

Anledningen till att bara den ene av de två misstänkta gärningsmännen är misstänkt för grovt vållande till annans död är för att han var mest aktiv i slagsmålet, enligt uppgifter från polisen.

Den andra gärningsmannen är misstänkt för grov misshandel.

Många vittnen

De två anhållna männen är kända av polisen sedan tidigare och hemmahörande i Eslöv.

– Det handlar mest om narkotikabrott men även om våldsbrott och stölder, säger Tomas Malm.

Festen på midsommaraftonen hölls i MC-klubben Outlaws lokaler men misshandeln har, enligt polisen, inget att göra med Outlaws.

– Nej, det finns inga kopplingar till MC-klubben, säger Stephan Söderholm, informatör vid Lundapolisen.