Försvunna hunden vaktade sin kompis – i en vecka

Uppdaterad 2015-09-19 | Publicerad 2015-09-18

”Fick ett lyckligt slut”

Hundarna Phoebe och Tillie hade varit försvunna i över en vecka när de som letade fick ett tips.

Nu sprids solskenshistorien över världen.

I området runt Seattle i USA försvann nyligen två hundar från sin ägare. Ett stort antal personer sökte efter hundarna Tillie och Phoebe men efter en vecka var de fortfarande borta, enligt USA Today.

Då fick gruppen Vashon Island Pet Protectors, VIPP, ett tips av en boende i området som sett en rödbrun hund i trädgården. Hunden hade efter en kort stund återvänt till en ravin i närheten.

Hade vaktat en vecka

”Med hopp om att hitta en nål i en höstack tog vi oss till ravinen och efter en stunds sökande hörde vi det underbara ljud som vi väntat på i en vecka. Ett enkelt 'voff' som svar på att vi ropade efter Tillie", skriver organisationen på Facebook.

Det visade sig att den andra hunden, Phoebe, ramlat ner i en cistern och inte kunnat ta sig upp. På marken ovanför henne vaktade Tillie, och verkade ha gjort så hela veckan de två vovvarna varit borta. De enda gångerna Tillie gått därifrån var när hon försökte hitta hjälp, skriver USA Today.

Hoppet viktigast

Båda hundarna frös och var hungriga när de hittades, men mår nu bra igen.

Amy Carey från VIPP betonar vikten av att inte ge upp hoppet om ens hund försvinner.

– Det är väldigt svårt att hålla hoppet vid liv när ens hjärta brister, men det är så viktigt för att fall med försvunna djur ska få lyckliga slut, säger hon till USA Today.

Följ ämnen i artikeln