Ert bidrag: 10 miljoner

Uppdaterad 2011-08-14 | Publicerad 2011-08-13

Tusentals människor har avstått en timlön

Tack alla läsare!

Ni har samlat in 10 miljoner kronor till för svältkatatastrofen på Afrikas horn.

– Det är jättestort och vi är oerhört tacksamma, säger Lina Eidmark, kommunikationasansvarig på Läkare utan gränser.

Varje krona räddar liv på Afrikas horn. Runt om i Sverige fortsätter privatpersoner, företag och organisationer att skänka pengar till de drabbade genom Aftonbladets kampanj ”En timme för Afrika”.

Tusentals människor har avstått från en timlön för att hjälpa de 12 miljoner människor som på Afrikas horn är på flykt från torka, inbördeskrig och svält.

”Gör skillnad”

I går stod det klart att ni skänkt 10 miljoner kronor.

– Vi är oerhört glada över pengarna som kommer hjälpa oss rädda ännu fler liv och lindra nöd på Afrikas horn. Pengarna gör skillnad, säger Lina Eidmark, kommunikationsansvarig på Läkare utan gränser.

Samtidigt visar många sitt stöd för kampanjen genom Aftonbladets facebooksida ”1 timme för Afrika”. I går hade drygt 21 800 människor gått med. Här på sidan intill visar vi upp några av dem.

Kolera och mässling

– Behoven på plats är enorma. Just nu pågår ett kolera- och mässlingsutbrott i Mogadishu. Vi har redan startat mässlingsvaccinering och behandlingscentrum för kolera, säger Lina Eidman.

Situationen har även förvärrats i Kenya. Varje dag tar hjälparbetarna vid världens största flyktingläger i Dadaab emot 2500 flyktingar.

Följ ämnen i artikeln