Daniel och Victorias genrep

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-30

Firade vännernas bröllop

Kronprinsessan Victoria strålade av lycka på kompisarnas bröllop.

Hon höll hårt i Daniel Westling när Jan Dinkelspiel och Ellen Stendahl gifte sig i Stockholm i går.

Nästa sommar är det deras tur.

Kronprinsessan Victoria såg nykär ut när hon och Daniel klev in i Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm. Efter förlovningen i februari kan paret äntligen visa sin kärlek offentligt.

Såg lycklig ut

När Aftonbladet frågade Victoria hur lycklig hon är skrattade hon stort och blinkade med ena ögat som svar.

Brudgummen Jan Dinkelspiel är en nära vän till kronprinsessan. Hans mamma Louise Dinkelspiel var hennes lärare på gymnasiet och är numera hennes studievägledare. Jans pappa Ulf Dinkelspiel är före detta Europa- och utrikeshandelsminister och vän till kungaparet.

Bruden Ellen Stendahl räknas som en av prinsessan Madeleines närmaste vänner. För ett par veckor sedan följde Madeleine med henne till Madrid för att titta på brudklänningar.

I går fick den nyförlovade prinsessan fira hennes bröllopsdag tillsammans med Jonas Bergström. De kom en stund efter att Victoria och Daniel tagit sina platser i kyrkan. Madeleine log glatt mot fotograferna och släppte inte Jonas hand en sekund.

Ska hålla i möhippa

Victorias bästa väninnor Caroline Nilsson, Caroline Dinkelspiel och Martina Bonde var på plats. De kommer att hålla i Victorias möhippa nästa sommar.

Under vigseln fick gästerna bland annat lyssna på Stings ”Fields of gold” och sjunga med i psalmen ”En vänlig grönskas rika dräkt”. Efter vigselceremonin bussades hela sällskapet till familjen Dinkelspiels släktgods Trångsunds gård utanför Stockholm.

Aftonbladets
bloggar