Döms till fängelse för porrfakturor

Publicerad 2015-07-13

Dennies Pettersson, 42, döms till fängelse i två år och sex månader i en porrhärva där han försökt få tusentals personer att betala för påstådd porrsurfning.

De utsatta personerna hotades med uthängning på internet om de inte betalade.

Dennies Pettersson åtalades för att ha skickat ut tusentals betalningskrav till personer som påstods ha porrsurfat med sina mobiltelefoner.

Han och fem andra personer åtalades vid Malmö tingsrätt för bland annat grov utpressning, grovt penninghäleri, brott mot personuppgiftslagen och grovt förtal.

Döms till fängelse

Han dömdes i dag till fängelse i två år och sex månader. Alla de åtalade personerna fälldes. Fyra av dem dömdes till fängelse i minst ett år. Två av de åtalade fick villkorlig dom.

Dennies Pettersons affärsmetod har väckt mycket ilska.

Aftonbladet har tidigare skrivit om Elin Andersson Köhler, som är en av personerna som fått porrfakturor i brevlådan. Hon, precis som många andra, säger sig aldrig ha besökt någon porrsida.

Hotade med uthängning

Dennies Pettersson försökte genom sitt bolag J.D. Finance, även kallat Grossen Öland AB, Dquera AB och Arcade World SA, få personer att betala stora summor för påstådd porrsurfning.

De som inte betalade fakturorna hotades med uthängning på internet om de inte överförde pengarna inom en viss tidsgräns. Samtidigt ökades hela tiden kravsummorna.

Ett stort antal personer har polisanmält företaget.

Den omfattande domen är på 284 sidor.

Bakom ligger en stor polisutredning där Dennies Pettersson suttit häktad i nästan ett år.

Dennies Pettersson har själv i en intervju med Aftonbladet kraftigt förnekat att verksamheten skulle vara olaglig.

– Jag är en entreprenör som kommer på unika sätt att tjäna pengar, sa han då.

Följ ämnen i artikeln