Här är uppfinningen som ska stänga av mensvärken

Publicerad 2016-04-18

Mensvärk kan vara en riktig plåga. Men nu har utvecklats en produkt som ska kunna stänga av mensvärken enligt skaparna. Journalisten Amanda Connolly är en av dem som har provat den – och hon blev positivt överraskad. "Om du trött på varmvattenflaskor, värktabletter och att plågas, borde du kolla in Livia", skriver Amanda Connolly på The Next Web.

För många kvinnor kommer mensvärk med mensen. För vissa är den värre än för andra men alla kan nog enas om att det inte är kul.

Därför kan den här uppfinningen, som heter Livia, vara en räddare i nöden om man ska tro skaparna. Den ska kunna stänga av mensvärken. Enligt journalisten Amanda Connolly, som skriver för The Next Web, ska den fungera. Från början var hon lite skeptisk men hon blev bevisad motsatsen: "Efter några misslyckade försök hittade jag till slut en inställning som fungerade för mig och inom 15 minuter så hade jag ingen mensvärk längre".

Smärtan når inte hjärnan

Den fungerar så att man sätter fast två dynor på mage eller rygg vilka sänder ut elektriska impulser som stimulerar nerverna. På så sätt omöjliggörs det att man känner smärta, enligt professorn Baron Kaplin som är en av de som arbetet fram Livila. Man styr Livia med knappar för att bestämma vilken nivå stimuleringen ska ligga på.

För dig som är trött på värktabletter

Det är genom crowdfounding på sajten Indiegogo som företaget iPulse Medical har kunnat utveckla Livia. Skaparna hoppas att de ska få in tillräckligt med pengar till sommaren så att de kan massproducera den för leverans i oktober. "Så, om du trött på varmvattenflaskor, värktabletter och att plågas, borde du kolla in Livia", skriver Amanda Connolly.

Här ovan kan du se hur Livia fungerar.