Chocken i stekpannan: Mystisk kula i fiskburgaren

Uppdaterad 2016-02-08 | Publicerad 2016-02-07

”Tänk om barnen hade svalt den?”

När Josefine Özmehak vände sin nyköpta fiskburgare i stekpannan fick hon en obehaglig överraskning.

En metallkula hade hamnat mitt i burgaren.

– Jag såg något som stack ut och tänkte för mig själv ”vad är det där?”, säger hon.

Josefine Özmehak.

Det var på lördagen som Josefine Özmehak, 33, från Helsingborg blev sugen på fiskburgare.

– Det var faktiskt en kompis som lagade egna fiskburgare och lade upp en bild på Facebook, säger hon, och då blev jag så himla sugen.

Josefine gick till Ica Nära Kometen i Helsingborg och inhandlade fiskburgarna, av Icas egna märke ”Ica gott liv - ett sundare val”. Det var inte förrän de hamnade i pannan som hon såg något som stack ut.

– Jag tänkte för mig själv ”vad är det där?”. Jag tänkte för mig själv att det måste vara något slags fiskägg eller liknande, så det kändes lite äckligt.

”Tänk om barnen hade svalt den?”

Men det var inget fiskägg. Istället hittade hon en hård, skinande metallkula.

– Jag ringde upp till Kometen, de var väldigt hjälpsamma och sa att jag givetvis skulle få mina pengar tillbaka. Men eftersom det var så allvarligt skulle jag reklamera den på egen hand, säger Josefine.

Hon har skrivit till Ica Kundservice men inte fått något svar. Hon kan inte säga var kulan kommer från heller. Men hon blev orolig när hon såg den.

– Tänk om barnen hade svalt den? Och jag har nyligen varit hos tandläkaren och satt in en krona, tänk om jag hade bitit av min tand?

”Alla sådana ärenden undersöks”

Emelie Ericson, pressansvarig på Ica, säger att eftersom Josefine kontaktade Ica på lördagen, så lär inte reklamationsavdelningen titta på händelsen förrän på måndagen. Därför kan hon inte svara på var kulan kommer från.

– Det jag kan säga är att alla sådana ärenden undersöks så att vi kan komma fram till vad som kan ha hänt, säger hon.

Det finns i nuläget inga fler reklamationer på produkten och därför har Ica ingen misstanke om att fler kan vara drabbade.

Men på måndagen fanns fortfarande inget svar på hur kulan kan ha hamnat där.

Följ ämnen i artikeln