Man skjuten till döds vid gym i Lidköping

Uppdaterad 2022-03-21 | Publicerad 2022-03-20

En man i 35-årsåldern har skjutits till döds i Lidköping.

Skottlossningen inträffade nära ett gym där några motionärer skadades lindrigt.

En intensiv jakt på gärningsmän pågår.

Flera personer larmade polisen om skotten vid 20-tiden på söndagskvällen.

På platsen hittades en man i 35-årsåldern som var allvarligt skadad. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

En förundersökning är inledd på mord alternativt dråp. Brottsplatsen har spärrats av och kommer att undersökas av tekniker.

Det är än så länge oklart varför mannen sköts.

– Polisen jobbar efter flera spår, det finns teorier och arbetshypoteser. Men det är inget vi kan gå in på i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson hos polisen.

En stor polisinsats arbetar på platsen och ett område har spärrats av.

Kulor gick genom väggen

Vid skjutningen avlossades flera skott. Några gick igenom väggar till ett närliggande gym, där några personer skadades lindrigt.

– Jag har fått uppgifter om att de blivit rispade, antingen av kulor eller glassplitter, men vi vet inte exakt.

Maskerade personer försvann i bil

En intensiv jakt på gärningsmän pågår. Flera maskerade personer sågs lämna platsen i en bil strax efter skottlossningen.

– Vi söker hela tiden efter fler personer som kan ha bevittnat något på platsen, eller en bit bort. Om man till exempel sett en bil köra i väldigt hög hastighet, det är sådan information vi kan vara intresserade av.

Särskild insats inledd: ”Sparar inte på krutet”

Strax före 23 på söndagskvällen var ingen gripen.

Polisen har inlett en särskild händelse med anledning av dödsskjutningen. Det gör man för att kunna frigöra resurser till ärendet direkt.

– När vi är så nära brottet som vi är vill vi sätta in tidiga och korrekta åtgärder. Vi sparar inte på krutet. Det sätts in betydande resurser, säger Hans-Jörgen Ostler.

Följ ämnen i artikeln