Emmas hund Charlie hittade korv – med metalltråd i

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

Emma Sjögrens, 22, kvällspromenad med hundarna Charlie och Teddy höll på att sluta i katastrof när hunden Charlie började nosa på en korvbit.

I korven låg metalltrådar.

– Jag blir så arg att någon vill skada djuren.

På måndagskvällen var Emma Sjögren, 22, ute på en kvällspromenad på Grangärdet i Mariestad med hundarna Charlie och Teddy när de gjorde en fasansfull upptäckt, något hon tidigare berättat om för Mariestad-Tidningen.

– Charlie började nosa på någonting, sekunder senare hade han det i munnen, säger Emma.

1 av 4

Hon tänkte att det kunde vara någonting farligt och röt ifrån varpå hennes hund genast släppte det han hade i munnen. Då upptäckte hon att det var en bit korv med en metalltråd i.

– Jag blev chockad, men inte förvånad. Man har ju hört om sådant här tidigare. Men jag blir så arg att någon vill skada djuren. Det skulle ju kunna vara ett barn som får tag på det också.

Hittade fler korvbitar med metall i

Emma gick hem med hundarna och gick sedan tillbaka till platsen för att se så att där inte låg fler.

– Jag hittade ytterligare en korv med en metallspik gömd inuti som jag slängde. Det är uppenbart att någon avsiktligt stuckit in metalltråden. De var väl gömda och jag såg dem inte förrän jag bröt korven itu.

Vill varna andra hundägare

Arg och upprörd gick hon hem och skrev ett inlägg på Facebook för att varna andra hundägare.

– Det är jättemånga som har engagerat sig och delat. Många reagerar starkt när det gäller djur, vilket är förståligt – det gjorde ju jag också.

Emma Sjögrens mamma ringde polisen dagen efter för att anmäla händelsen.

– Men det är svårt att få tag på personen, så har man tips eller är med om samma sak bör man anmäla det tycker jag, säger Emma.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN