Lisa Holm – detta har hänt

7 juni

Publicerad 2015-09-24

Lisa Holm, 17, stänger kaféet där hon jobbar till klockan 18 tillsammans med tre kollegor. Lisa blir kvar sist. Hon sms:ar sin pappa klockan 18.23 och säger att hon strax ska sätta sig på mopeden och åka den cirka 50 minuter långa vägen hem till Skövde.

Vid 20-tiden, när Lisa Holm fortfarande inte kommit hem, kör hennes pappa för att möta henne. Vid kaféet hittar pappan hennes moped med nycklarna i tändningslåset och en påse med några av hennes saker. Polisen larmas.

8-9 juni

 Under dagen hittas Lisas handske i en lada på motsatt sida vägen av kaféet. Senare hittar polisen även hennes mobiltelefonskal och delar av en telefon. På eftermiddagen den 9 juni går man ut med namn och bild på Lisa för att få allmänhetens hjälp att hitta henne.

12 juni

 Interpol går ut med en internationell efterlysning för Lisa Holm. Tre personer, en kvinna och två män, omhändertas av polisen och tas in till förhör. Strax efter midnatt uppger polisen att man hittat en död person vid en gård i Kinnekulle – det visar sig vara Lisa Holm.

13 juni

De tre omhändertagna personerna anhålls.

Två litauiska bröder, 31 och 35 år, misstänks för mordet – en kvinna som är gift med en av bröderna anhålls, misstänkt för skyddande av brottsling.

27 juli

 Misstankarna mot den häktade 35-åringen stärkts. Enligt åklagaren Anette Olsson har man hittat dna-spår från mannen på kläder och saker som har samband med mordet. Den yngre brodern och kvinnan har släppts på fri fot men misstankarna mot dem kvarstår.

16 september

Åtalet skjuts upp. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm begär förlängning innan han väcker åtal för mordet. Det innebär att åtal nu ska vara väckts senast den 7 oktober.

Följ ämnen i artikeln