Micaela trodde datorn var förlorad – nu hyllar hon sina medmänniskor

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2016-04-14

Micaela Braunander råkade ut för någon som skulle gett vem som helst panik – hon glömde sin dator på bussen. Men tack vare tre okända människor, en taxichaufför, en busschaufför och en mamma fick historien ett fint slut.

– Det här var tre människor som verkligen brydde sig om en okänd människa, säger hon till Aftonbladet.

I ett Facebookinlägg skriver Micaela Braunander om hur tre okända människor räddade hennes dag.

– Det är så härligt när något blir så kaotiskt och panikartat och man istället får bekräftat att det finns många vänliga människor som vill hjälpa till. Det här var tre människor som verkligen brydde sig om en okänd människa.

"Jag fick panik"

Det var på onsdagsmorgonen som Micaela gjorde en jobbig upptäckt när hon slagit sig ned för att ta en kaffe på en restaurang vid Stureplan  – hon hade glömt sin dator på bussen.

– Jag fick panik eftersom jag ignorerat säkerhetskopiering för länge, säger hon till Aftonbladet

Snabbt tog Micaela sig in i en taxi samtidigt som hon ringde till SL (Storstockholms lokaltrafik) för att försöka komma i kontakt med busschauffören. De kunde dock bara lägga upp ett ärende om händelsen.

– Då frågade jag istället om de kunde ta reda på bussens sluthållplats och vilken tid den skulle vara där så att jag kunde åka ikapp och se om någon lämnat in datorn till busschauffören.

Taxichauffören blockerade bussen

Taxichauffören, som förstod hennes panik, lyckades köra ikapp bussen som befann sig på Södermalm. Vid en busshållplats blockerade han bussen så att den inte kunde åka vidare. Micaela kunde då hoppa in i bussen för att fråga busschauffören om datorn, och hon hade tur.

– Någon hade lämnat in den, med ett stort leende tog han upp den.

När Micaela kommit av bussen för att betala taxin, stod det en kvinna med barnvagn utanför som visade sig vara den som lämnat in datorn. Hon hade sett att Micaela glömt den, men hade inte hunnit ropa efter henne, så därför lämnade hon in den istället.

– Det enda jag fick ur mig var ”tack så mycket, tack, tack”, säger Micaela.

"De räddade inte bara min dag"

I sitt Facebookinlägg hyllar hon dessa tre medmänniskor: "Kvinnan gick vidare med barnvagnen. Busschauffören på buss 76 körde ut från hållplatsen och min taxichaufför svängde runt hörnan. Livet i staden går vidare och jag tackar dessa vänliga människor som inte bara räddat min dag utan som också visar på att det finns så många godhjärtade, hjälpsamma och vänliga människor. Tack!".

– Det var helt fantastisk, en taxichaufför som gick all in, den där kvinnan som lämnade in dator direkt och busschauffören som hade datorn tryggt bredvid honom, säger Micaela och fortsätter:

– Trots all skit som händer är det otroligt vad mycket medmänsklighet det finns.

Här nedan kan du läsa Micaelas inlägg.