Gömde narkotika i glasspaket i frysen – döms till tre år

Av: Frida Carlqvist

Publicerad:
 Exteriörbild på Malmö Tingsrätt på Kalendergatan i centrala Malmö.
Foto: Johan Nilsson/TT
 Exteriörbild på Malmö Tingsrätt på Kalendergatan i centrala Malmö.

Tullen släppte en man på Malmö C efter att ha upptäckt narkotika – och följde efter honom dit han skulle köpa mer och kunde gripa säljaren.

Vid husrannsakan hittades bland annat amfetamin gömt i ett glasspaket i frysen.

Nu döms en 25-årig man till tre års fängelse.

En 25-årig man döms till tre års fängelse för narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik samt utpressning. 

Mannen döms för tre punkter av narkotikabrott vid sammanlagt fem tillfällen. Han döms också för utpressning samt för försök till utpressning, grov vårdslöshet i trafik och dopningsbrott. 

25-åringen greps efter att tullpersonal följt efter en man som greps med narkotika på sig vid Malmö Central. Mannen släpptes och åkte, ovetandes om att tullpersonalen följde efter, till en annan station för att träffa 25-åringen och köpa narkotika av honom. 

Efter att man gripit 25-åringen gjordes en husrannsakan där flera former av narkotika samt dopningsmedel påträffades. Bland annat hittade man amfetamin gömt i ett glasspaket i frysen, heroin på köksbordet och 110 tabletter av ett dopningspreparat i kylskåpet.

Mannen själv har uppgett att heroinet och dopingmedlet var för eget bruk, men att amfetaminet var inköpt under en tid då han var med i ett mc-gäng. 

Kolliderade med polisbil

25-åringen döms också för utpressning efter att ha tvingat en annan jämnårig man att betala tillbaka en narkotikaskuld och först 20 000 sedan försökt få honom att betala 120 000 kronor till. 25-åringen ska också ha tagit ett lån i mannens namn. När låneansökningar kom hem till mannens mamma polisanmälde hon. Efter att mannen också hämtats i en bil av bland annat 25-åringen, som försökte tvinga honom att köpa flera telefoner på kredit, tillkallade mamman polisen. 

Mannen hade sedan tidigare dömts för narkotikabrott och smuggling vid ett tidigare tillfälle. Vad gäller brottet grov vårdslöshet i trafik ska 25-åringen i samband med två av de narkotikabrott han döms för, från 2018, ha kört i 155 km/h, kört om en bil i 200 km/h och inte stannat då polisen började jaga honom. Färden avslutades efter att han kört på en spikmatta och därefter kolliderat med en polisbil.  

25-åringens sambo döms till villkorlig dom och får dagsböter för penningtvättsbrott i samma mål. Kvinnans swish ska ha använts, men kvinnan förnekar vetskap om brottet. 

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

ÄMNEN I ARTIKELN