Flera brott i Stockholm i natt kopplas till Foxtrot

Publicerad 2023-10-09

Det har brunnit på flera platser i Stockholm under natten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet bor anhöriga till personer med kopplingar till Foxtrot-nätverket på en av adresserna i Hässelby.

– Vi utreder om bränderna kan kopplas till den pågående våldskonflikten, säger polisens presstalesperson Rebecca Landberg.

En brand inträffade strax före midnatt i en lägenhet i Hässelby i västra Stockholm.

Två personer som befann sig i lägenheten, larmade 112 och flydde till balkongen. Därifrån plockades de ner av räddningstjänsten och en av dem fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi tog oss in med kofot och spett och släckte samtidigt som vi tog ner personerna från balkongen, sa Ludvid Sääf, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Branden begränsades till hallen och köket och polisen utreder grov mordbrand. Enligt uppgifter till Aftonbladet har någon hällt in brännbar vätska genom brevinkastet och tänt på.

På adressen bor en anhörig till en person med kopplingar till Foxtrot.

Ytterligare en adress i Hässelby ska ha blivit utsatt under natten, enligt Aftonbladets uppgifter. Där bor också en anhörig till en person med koppling till Foxtrot.

Mordbrand i Huddinge

Tidigt under morgonen, vid 03.45-tiden, började det brinna i en bostad i Huddinge. När räddningstjänsten kom dit brann bostaden samt en husvagn som stod intill.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att den tilltänkta måltavlan inte bor på adressen och att misstänkta gärningspersoner tagit fel.

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand och under dagen ska en teknisk undersökning genomföras.