Pete Buttigieg har blivit pappa

Publicerad 2021-09-04

Joe Biden och  Pete Buttigieg.

Det råder babylycka i den amerikanska politikens finrum.

Pete Buttigieg och hans make Chasten har blivit föräldrar till tvillingar.

– Vi är så glada, skriver han på Twitter.

USA:s transportminister Pete Buttigieg, 39, har blivit pappa åt en pojke och en flicka.

På Twitter delar politikern med sig av babylyckan:

“Chasten och jag är så glada för alla fina hälsningar vi fått sedan vi berättade att vi ska bli föräldrar. Vi är så glada att välkoma Penelope Rose och Joseph August Buttigieg till vår familj”, skriver han.

Han visar också upp en bild på de två bebisarna i famnen på sina leende pappor.

”Kastar nationellt ljus på HBTQ-familjer”

Ministern berättade redan i augusti att han och maken var klara med adoptionsprocessen. Beskedet har hyllats av organisationer som kämpar för HBTQ-personers rättigheter, skriver New York Times.

”Som föräldrar kommer de att kasta ett nationellt ljus på LTBTQ-familjer, som ofta står inför skrämmande utmaningar på grund av en föråldrad syn som snävt ramar in hur en familj ska se ut”, sa Annise Parker, ordförande för Victory Institute, som arbetar för att öka antalet hbtq-personer i politiken.

Bidens yngste minister

Pete Buttigieg ställde upp i primärvalet för Demokraterna förra året. Han var då landets förste öppet homosexuelle presidentaspirant någonsin. Innan dess var han borgmästare i den lilla staden South Bend i Indiana och nästan helt okänd i den nationella politiken.

När Joe Biden tillträdde som president utsåg han Buttigieg till transportminister, vilket också gjorde honom historisk. Han är även den yngste ministern i Bidens regering.