Två bilar efterlyses efter misstänkt styckmord

Uppdaterad 2021-12-11 | Publicerad 2021-12-10

Polisen efterlyser två bilar som skulle kunna ha koppling till det misstänkta styckmordet som en SD-politiker sitter häktad för.

Det är en svart Saab 9-3 och en blå Ford Kuga som eftersöks.

Alla iakttagelser mellan den 31 augusti till den 28 oktober är av intresse, enligt polisen.

I november greps en lokalpolitiker för Sverigedemokraterna i Nyköping, misstänkt för ett brutalt styckmord.

Nu efterlyser polisen vittnesmål om två bilar som skulle kunna ha koppling till mordet, vilket Expressen var först att rapportera om.

– Vi är väldigt angelägna om att få in iakttagelser och uppgifter på en svart Saab 9-3 och blå Ford Kuga främst i Nyköping, Oxelösund samt i centrala Stockholm, vid Junibacken och på Östermalm, säger Yasemin Özkan, handläggare i ärendet på grova brott City.

Vidare skriver hon att alla iakttagelser från 31 augusti till den 28 oktober är av intresse.

Tre fynd av kroppsdelar

I mitten av september hittade ett företag som jobbade med att rensa skräp i Karlbergskanalen i Stockholm ett huvud i en sopsäck, enligt Aftonbladets uppgifter.

En dryg månad senare hittades ytterligare kroppsdelar i en påse vid Junibacken på Djurgården i Stockholm, enligt Aftonbladets uppgifter. Kroppen tillhörde en man i 60-årsåldern som varit försvunnen sedan en tid tillbaka.

Mordet misstänks ha begåtts i Nyköping, och en SD-politiker är häktad misstänkt för brottet. Enligt uppgifter till Aftonbladet är han tidigare ostraffad.

Beskrivs som lugn och snäll

Den misstänkte gärningsmannen och målsägande har jobbat tillsammans på en myndighet som SD-politikern fortfarande är verksam vid. De båda två ska enligt uppgifter vara vänner utanför jobbet.

Enligt Aftonbladets källor ska den misstänkta brottsplatsen vara mannens lägenhet. Efter att han ska ha dödat och styckat sin förre kollega uppges mannen ha genomfört en större renovering i bostaden.

Polisens teori är att detta har gjorts i syfte att dölja spår, erfar Aftonbladet.

Själv nekar mannen till brott.