Nio skjutna i amerikansk park

Åttaåring bland de skadade

Publicerad 2024-06-16 01.02

Nio personer, både vuxna och barn, har skjutits vid en vattenlekpark i Michigan. Två av de skadade ska vara fyra och åtta år gamla.

Den misstänkte gärningsmannen omringades i ett hus en bit från parken. Flera timmar senare ska den misstänkte ha hittats död.

Händelsen inträffade strax efter 17 på lördagen, lokal tid. Enligt vittnen på platsen ska både vuxna och barn ha skadats.

Polisen uppmanade kort därefter allmänheten att ”undvika området och söka skydd”, enligt Detroit News.

Två timmar senare berättade polisen för medier på plats att det var fem skottskadade.

Vid 06.30 på söndagsmorgonen hade siffran höjts till nio personer. En mamma, 39, och hennes två barn, fyra och åtta år gamla, är bland de skjutna, rapporterar Fox 2 Detroit. Åttaåringen ska träffats i huvudet och är i kritiskt tillstånd. Även mamman ska vara allvarligt skadad.

Sex andra skottskadade offer, inklusive tre kvinnor och tre män i åldrarna 30 till 78 år, ska vara i stabilt tillstånd, enligt CNN.

Minst nio personer ska ha skjutits vid en vattenlekpark i Michigan.

Sköt 30 skott

Skytten ska ha gått ut ur en bil vid en en vattenlekplats i en park och börjat skjuta mot människor. Enligt polisen ska den misstänkte ha skjutit minst 30 skott. Personen ska skjutit med ett handeldvapen som sedan laddats om två gånger med nya magasin, som polisen hittat på platsen.

– Det verkar väldigt slumpmässigt. Ingen koppling till offren, säger polischefen Michael Bouchard, rapporterar BNO News.

Skytten ska sedan ha påträffats i ett hus ett par kilometer från vattenparken, som en insatsstyrka omringat.

Vid klockan åtta lokal tid ska polisen ha väntat på en husrannsakan för att kunna gå in i det hus där den misstänkta ska befinna sig, enligt BNO News.

När polis inte fick kontakt med den misstänkta skytten användes en drönare, och när de till sist tog sig in i huset hittades personen död efter att ha tagit sitt eget liv, rapporterar AP.

”Så många tragedier”

Händelsen har ägt rum i Rochester Hills som ligger norr om Detroit. Polisen ska ha varit på plats snabbt efter det att larmet kommit in.

– En av våra poliser från Rochester Hills lyssnade på en ny teknik som vi har tagit i bruk som kallas Live 911, och hörde samtalet komma in, innan det hade dirigerats vidare till honom, och körde genast dit och var på plats inom två minuter, säger polisen Michael Bouchard i Fox 2 Detroit.

För tre år sedan var drabbades Rochester Hills av en skjutning där en 15-åring dödade fyra high school-elever. Lördagens skjutning kallas nu ”ett slag i magen”.

– Vi har gått igenom så många tragedier. Vi har knappt tagit in det som hände i Oxford, och nu har vi ännu en tragedi att hantera, säger Michael Bouchard.

Följ ämnen i artikeln