Biden: Jag ställer upp mot en sexåring

TT TT-AFP

Publicerad 2024-04-28

President Joe Biden var på ett strålande humör under den årliga tillställningen i Washington.

Ålder var det huvudsakliga temat under årets upplaga av Vita husets traditionella korrespondentmiddag i Washington.

President Joe Biden skojade om sin egen ålder – men främst om sin motståndares.

Kvällens värd, komikern Colin Jost från sketchprogrammet ”Saturday night live”, skojade friskt om Bidens ålder och hans snubblande på ord och i trappor.

– Jag skulle vilja påpeka att klockan är efter 22 och Sömnige Joe är fortfarande vaken, medan Donald Trump har tillbringat den senaste veckan somnande i domstolen varje morgon, sade Jost med en känga mot både Bidens ålder och expresident Donald Trumps uppvisningar under den pågående brottmålsrättegång i New York.

”Sleepy Joe” är ett av den 77-årige republikanske presidentkandidaten Trumps många öknamn för sin motståndare Biden, som är 81.

Biden, till synes på ett strålande humör, skickade en gliring till Trump när han konstaterade att ”ålder är det enda vi har gemensamt”.

– 2024 års val är i gång och ja, ålder är ett spörsmål. Jag är en vuxen man som ställer upp mot en sexåring, sade presidenten.

Gazarelaterade protester överskuggade till stora delar inledningen av kvällen. Den långa listan med gäster i smoking och aftonklänningar möttes av ett hundratal pro-palestinska demonstranter när de anlände till hotellet Washington Hilton inför lördagskvällens middag.