MP sparkar utrikespolitisk talesperson: Skadat förtroendet

Uppdaterad 2017-12-08 | Publicerad 2017-12-01

Pernilla Stålhammar får sparken som Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson.

Hon ersätts av riksdagsledamoten Emma Norén tills dess en ny talesperson har utsetts.

– Hon har framfört felaktiga påståenden, som saknat grund och som hon nu har dragit tillbaka. Det klart att det skadar förtroendet, säger partisekreterare Amanda Lind till TT.

Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar gick i förra veckan ut på Facebook och anklagade flera personer i MP:s toppskikt för att deras agerande är ett säkerhetshot och för att ha haft otillbörliga relationer med främmande makt.

– På något vis lyckas de tillåtas med detta. För mig är det en nationell säkerhetsfråga. Ett säkerhetshot, skrev hon.

MP:s partiledning menade att uppgifterna saknade grund och att Pernilla Stålhammars ”spekulationer på sociala medier” var olämpliga

Nu kommer beskedet att Stålhammar byts ut som utrikespolitisk talesperson.

– Riksdagsgruppens och partiledningens bedömning är att Pernilla Stålhammar inte kan fullfölja uppdraget, säger MP:s partisekreterare Amanda Lind till TT.

Aftonbladet har tidigare i flera artiklar kunnat avslöja de märkliga turerna kring Pernilla Stålhammar och en politisk tjänsteman som Stålhammar haft en relation med.

Tjänstemannen fick sparken efter att ha klassats som en säkerhetsrisk med rysskopplingar.

Senare kunde Aftonbladet redovisa uppgifter som pekar på att anklagelserna som lades fram av höga chefer i Miljöpartiet var påhittade och att anledningen egentligen var det kraschade förhållandet mellan riksdagsledamoten och tjänstemannen.

Aftonbladet söker Amanda Lind.

 

LÄS OCKSÅ: Skandalerna som skakat MP

Följ ämnen i artikeln