Här stryper polisen en aggressiv hund

Publicerad 2015-09-06

Flera danska poliser avlivade under fredagen en aggressiv hund – genom att strypa den.

Händelsen inträffade efter att hunden attackerat en annan mindre hund.

– Poliserna ville inte skjuta djuret då det var många människor i närheten, säger Carsten Reenberg vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Det var i fredags kväll vid 18.30 som dramat inträffade. I en hundgård intill Fælledparken i Köpenhamn gick en aggressiv hund till attack mot en annan hund.

Använde batong

Fem poliser som var i närheten, med anledning av fotbollsmatchen mellan Danmark och Albanien, ingrep och försökte rädda det mindre djuret.

De fem poliserna var, enligt uppgift till Ekstrabladet, tvungna att använda sina batonger för att få den aggressiva hunden att släppa taget om sitt offer.

- De var tvungna att slita upp käken på den, för att få loss den lilla hunden. Den nu döda hunden hade börjat tugga på sitt offer och svänga det runt i luften till omgivningens stora förskräckelse, säger Carsten Reenberg, vakthavande befäl på Köpenhamnspolisen, till Ekstrabladet.

Kan få ett rättsligt efterspel

Till slut fick poliserna kontroll på situationen och ströp den aggressiva hunden. Enligt uppgift till dansk press fattade man beslutet att inte skjuta hunden då det var mycket folk i rörelse i området.

Händelsen har nu blivit ett polisärende. I nästa vecka fattas beslut om ägaren till den nu döda hunden ska anmälas som misstänkt för brott.

- Det kan bli fallet om man inte har kontroll över sin hund. Det ska också avgöras om det är en laglig hund, säger Carsten Reenberg.

Följ ämnen i artikeln