Svensk artist jagas för gårdsmord

Av: Sandra Killgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Den ihjälskjutne mannens kropp hittades bränd på en gård i Knivsta.

Nu jagar polisen en framgångsrik svensk artist för mordet, enligt uppgifter till Expressen.

Den 12 oktober hittades en ihjälskjuten man i ett idylliskt området på landet utanför Knivsta. Kroppen låg helt öppet i utkanten av en gräsmatta och upptäcktes av en hundägare som var ute på promenad.

Två veckor senare är ärendet fortfarande olöst.

Enligt uppgifter till Expressen jagar polisen en framgångsrik svensk artist. Mannen, vars låtar har flera miljoner spelningar på Spotify och Youtube, misstänks för mordet och är efterlyst och anhållen i sin frånvaro.

1 av 5 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Polis på plats i Knivsta.

Försökte bränna kroppen

I intern kommunikation till poliser i tjänst beskrivits artisten som farlig och potentiellt beväpnad med skjutvapen.

Han är tidigare dömd för bland annat rån, grov misshandel och narkotikabrott, skriver tidningen.

Enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet blev offret, som är i 25-årsåldern skjuten i huvudet. Därefter ska gärningspersonerna ha försökt att bränna hans kropp.

Polisen misstänker inte att mordet inträffade på gården som mannen hittades död på. Man tror snarare att han har dumpats på platsen efter att ha blivit mördad i en stuga i södra Stockholm.

Kumpan anhållen

Två män och en kvinna sitter sedan tidigare häktade i ärendet. De misstänks för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Ytterligare en man har varit efterlyst och jagats misstänkt för inblandning i gårdsmordet. På fredagskvällen anhölls han misstänkt för mord på sannolika skäl, enligt uppgifter till Expressen.

Publicerad:

LÄS VIDARE