Gatuhundarnas hjälteinsats – räddade dumpad bebis

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:

En nyfödd flicka hittades i en gatubrunn i Indien efter att gatuhundar hade uppmärksammat förbipasserande. Flickan fördes till sjukhus och överlevde tack vare hundarna.

På torsdagen hittades en nyfödd flicka övergiven i en gatubrunn i Kaithal City i Indien. Bilder från en övervakningskamera visar hur en kvinna, som tros vara mamman, lämnar bebisen i brunnen för att sedan gå därifrån.

En stund senare visar övervakningsfilmen hur några gatuhundar börjar att ta notis om spädbarnet i brunnen. Hundarna nosade på barnet och hjälpte tillsammans till för att lyfta upp flickan från brunnen samtidigt som de försökte skaka om henne i ett försök att få ett livstecken.

Skällde för att uppmärksamma

Efter en stund hittades flickan som fick föras akut till sjukhus. Gatuhundarna hade då skällt på förbipasserande för att fånga deras uppmärksamhet om vad de hittat. Läkarna har i efterhand berättat att det var ren tur att flickan överlevde.

Det är fortfarande ett stort problem att flickor överges i Indien. De anses i flera fall vara en ekonomisk börda för familjen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN