Ung kvinna hittad mördad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-28

Låg livlös på cykelbanan - gärningsmannen jagas

En kvinna i 25-årsåldern hittades i natt död på en cykelbana i Linköping.

Hon avled efter kraftigt yttre våld, enligt sjukhuset.

Ett stort polispådrag jagar nu den misstänkta mördaren.

Under morgonen förhördes personen som anträffade kvinnan.

Strax efter midnatt larmades ambulans till centrum i bostadsområdet Lambohov, sydväst om Linköping. På en cykelbana vid Enskiftesgatan, nära ett villaområdet, låg en livlös kvinna.

När hon anlände till Universitetssjukhuset i Linköping uppstod direkt misstankar om att kvinnan mördats.

– De konstaterar att kvinnan är dödad av yttre våld, säger polisens pressinformatör Sofia Karlsson.

Polisen inledde en förundersökningen om mord, och ärendet överlämnades till länskriminalen i Linköping.

Kvinnan identifierad

Under morgontimmarna kunde polisen identifiera kvinnan, som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Linköping. Kort därefter informerades anhöriga.

– Det finns inget som tyder på att hon skulle vara känd av polisen sedan tidigare. Hon ingår inte i något aktuellt mål, säger Karlsson.

Polisens tekniker var snabbt på den misstänkta mordplatsen och inledde teknisk undersökning. Att de så raskt var på platsen var tur, eftersom ett regnoväder drog in över Östergötland under natten, enligt Sofia Karlsson.

– Platsen där hon påträffades spärrades av för undersökning. Tyvärr var vädrets makter är inte med oss, det regnar i Linköping vilket innebär att spår försvinner, säger hon.

Hittade damcykel

Vid fyndplatsen hittade polisen en damcykel med barnsadel på pakethållaren, den togs i beslag. Det är oklart om cykeln tillhörde den mördade kvinnan.

Utifrån platsen sökte minst två hundpatruller spår under morgonen. Totalt jobbar nu ett 20-tal poliser i yttre tjänst med ärendet.

– Sen har vi även under natten ringt in flera som jobbar inre med att samla information om kvinnan.

De arbetar nu med att nysta i vad kvinnan gjort under natten. Vilka hon har haft kontakt med och vad hon gjorde i Lambohov.

– Någon slags koppling till området har hon, oklart vilken, säger Karlsson.

Lyssnar igenom larmsamtalet

Polisen håller även på att lyssna igenom inspelningarna av larmsamtalet till SOS Alarm och förhörde under morgonen personen som hittade kvinnan.

– Det är en vanlig person som anträffar kvinnan och larmar SOS. Vi vet vem personen är och vi har inga misstankar mot den personen i nuläget, Sofia Karlsson.

Polisen försökte under morgonen hitta personer som sett eller hört något i samband med brottet.

– Området där kvinnan hittades är ett bostadsområde med både radhus och flerfamiljshus, och här är det jätteviktigt för oss att börja knacka dörr och prata med folk som är boende i närheten, säger Sofia Karlsson.

Har du
uppgifter?