Malaysia Airlines köper tillbaka biljetter

Uppdaterad 2014-12-29 | Publicerad 2014-07-20

Malaysia Airlines har drabbats av två enorma katastrofer inom loppet av fyra månader.

Nu får alla som bokat flighter under 2014 men inte vågar flyga pengarna tillbaka.

Först MH370 och nu MH17.

Krisdrabbade Malaysia Airlines erbjuder nu sina kunder möjlighet att boka om eller till och med avboka sin resa med bolaget.

”Passagerare som vill skjuta upp eller avboka sina resor kan få återbetalning, även för biljetter som inte är återbetalningsbara”‚ skriver bolaget i ett uttalande enligt International Business Times.

Beklagar sig djupt

Alla som bokat en resa mellan den 18 juli och 31 december 2014 kan få pengarna tillbaka, enligt The Guardian. Möjligheten att byta avgång eller vill ha återbetalning måste höra av sig till Malaysia Airlines innan 24 juli, det vill säga på torsdag.

”Malaysia Airlines beklagar djupt förlusten av MH17 och uppskattar allt stöd vi får från våra passagerare” uppger bolaget i ett uttalande, skriver The Mirror.

Så här ser den svarta lådan ut.

Svarta lådan - så fungerar den

Allmän information

”Svarta lådan” brukar bestå av två separata lådor – en ljudregistrator som spelar in röster och en färdskrivare som bland annat sparar information om flygplanets position, höjd, hastighet och färdriktning. ”Lådan” var från början svart. Numera är den starkt orange för att synas bättre.

Sladdingång

Används för att ladda ner informationen.

Minnesenhet

Innehåller två timmar inspelat ljud eller 25 timmar information om planets tekniska data: Höjd över havet, fart och bränsleåtgång.

Den runda cylindern

Väger sex kilo och är cirka 30 centimeter lång. Är gjord i härdat stål/titanium och är helt isolerad. Den klarar temperaturer på upp till 1100 grader Celsius i en timme och trycket som uppstår på 6000 meters vattendjup.

Strömenhet

Svarta lådan drivs av generatorer som är kopplade till flygplanets motorer.

Följ ämnen i artikeln