Dagarna går – var är hon?

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-11

Polisen söker igenom grustag, vägar och strandlinjer efter Engla

Polisen har gett upp hoppet om att hitta Engla vid liv i terrängen kring Stjärnsund.

Nu söker en specialstyrka efter flickans kropp.

– Vi letar främst längs vägarna mellan platsen där flickan försvann och platsen där den misstänkte hör hemma, säger Sven-Åke Petters vid polisen i Dalarna.

Byborna fortsätter leta intensivt i trakterna kring Stjärnsund.

Hoppet lever fortfarande om att Engla kommer återförenas med sin familj.

Men polisens livräddande insatser i terrängen är över, om hon är vid liv tror man inte att hon finns där. Nu handlar sökandet efter Engla därför om ren brottsutredning.

Lever inte i terrängen

– Om hon finns i terrängen tror vi inte att hon lever. I så fall har ett brott begåtts och då måste vi hitta henne både för familjens skull och för att vi ska kunna reda ut vad som hänt, säger Sven-Åke Petters.

Polisen riktade i går först och främst in sig på området mellan Stjärnsund och orten där den misstänkte 42-åringen bor.

– Vi letar efter vägarna som är farbara för bilar och 50-100 meter ut, där någon kan ha gjort sig av med en kropp, säger Petters.

Specialstyrka insatt

Från och med i dag och en vecka framåt sätts en specialstyrka på 25 poliser och sex hundar in i sökandet. Polisen har fått in tusen tips från allmänheten som specialstyrkan ska följa upp.

– De kommer bland annat att söka av grustag, vägar och strandlinjer efter olika tips som har kommit in. Det här är en av de absolut största polisutredningar vi någonsin har haft här. Vi har fått in enormt mycket information och tips från allmänheten, säger kommissarie Karl-Göran Karlsson.

Här kan hon vara

Hälften av alla försvunna 7–12-åringar hittas inom ett område på 1 400 meters radie (den lilla ringen) från utgångspunkten, alltså där Englas cykel hittades (den röda punkten).

Tre av fyra försvunna hittas inom ett område på tre kilometers radie från utgångspunkten (den mellersta ringen).

Området som sökts igenom av polis och 200 frivilliga i jakten på Engla ligger inom en radie av fyra kilometer från utgångspunkten (den största ringen).

Följ ämnen i artikeln