35-åringen slutförhörd om mordet på Lisa Holm

Publicerad 2015-09-15

I dag hölls det avslutande förhöret med 35-åringen som misstänks för mordet på Lisa Holm, 17.

Samtidigt planeras nu en resa till Litauen för att förhöra personerna som är skäligen misstänkta för medhjälp.

– Vi kommer att åka under nästa vecka, säger spaningschefen Lars Johansson.

I dag hölls det sista avslutande förhöret med 35-åringen som misstänks för mordet på Lisa Holm. Enligt polisen presenterades mannen för stora delar av bevismaterialet som samlats in.

– De har gått igenom stora delar av bevisningen och han fortsätter att förneka sin inblandning i detta. Han nekar till att han har varit där över huvud taget.

Dementerar fjärde man

För lokalmedia har 35-åringens advokat nämnt att en fjärde person verkar vara av intresse för utredningen. Det dementerar Lars Johansson:

– Det där måste vara taget ur stjärnorna. Det finns ingen fjärde person och inga andra. Det är bara de här tre som det över huvud taget pratas om, säger han.

Utöver 35-åringen som sitter häktad på häktet i Mariestad är fortsättningsvis hans 31-årige bror och 35-åringens fru skäligen misstänkta för inblandning i brottet.

Reser till Litauen

De två befinner sig i Litauen och nästa vecka ska slutförhör hållas av svenska utredare på plats i hemlandet.

– Vi åker till Litauen för att prata med de här två och det har gått i väg en begäran (om internationell rättshjälp, reds. anm.) om det också, säger Lars Johansson.

Åtalet mot 35-åringen var planerat att väckas på onsdag nästa vecka. Men redan nu meddelar polisen att åklagaren tagit beslut om att förlänga åtalstiden med två veckor.

Lars Johansson vill inte kommentera utredningsläget men säger ändå:

– Vi tycker att bevisläget är bra i ärendet.