Mammans starka inlägg om gråten efter förlossningen

Publicerad 2015-09-17

Skriver om känslostormen

Danielles bild har delats nästan 20 000 gånger. Läs hela inlägget längst ned i artikeln.

Danielle Haines födde sin son i november 2013. Nu har hon berättat om något många inte talar om: känslostormen som drabbar många kvinnor efter förlossningen.

När hennes syster var hemma och skulle lämna mat till nyblivna mamman Danielle Haines för ett par år sedan passade hon på att ta en bild.

Nu har bilden fått stor spridning på Facebook efter att Danielle själv valt att lägga ut den och skriva om något som många nyblivna mammor känner igen sig i: ”tredagarsgråten”. Tillståndet, som också kallas ”baby blues”, drabbar mellan 50 och 80 procent av alla mammor.

Delats av 20 000

I lördags skrev Danielle, som bor i Phoenix i USA, ett inlägg om hur hon mådde tre dagar efter förlossningen. Sedan dess har inlägget delats nästan 20 000 gånger, enligt Daily Mail.

”Jag älskade mitt barn, jag saknade hans pappa, jag var arg på min mamma, jag hade ont i hjärtat för min bror eftersom vår mamma lämnade oss och jag nu fött en son som är lik honom”, skriver hon.

I kommentarsfältet hyllas hon av andra kvinnor.

”Du är definitivt inte ensam”.

”Du fick mig att gråta. Det var så jobbigt för mig också”.

Hade inte sovit på flera dagar

I texten berättar hon också att hon inte kunnat sova sedan hon fick sina första värkar. Danielle hade turen att ha sina sju systrar som hjälpte henne på olika sätt.

Hennes inlägg avslutas med en uppmaning till andra mammor att berätta om sina känslor kort efter förlossningen.

”Det var inte lätt men jag fick så mycket stöd, blev matad och påmind att alla mammor före mig hade gått igenom det här, och att jag skulle klara mig fint också.”
Se Danielles inlägg nedan.

Danielle Haines

Följ ämnen i artikeln