Åtta personer ihjälskjutna i Ohio

Uppdaterad 2016-04-24 | Publicerad 2016-04-22

Åtta personer, som alla ska ha varit släkt med varandra, har hittats döda i delstaten Ohio – samtliga skjutna i huvudet.

Minst en gärningsman tros vara på fri fot och bör betraktas som farlig och beväpnad, enligt AP.

– Det är hjärtskärande, säger statsåklagare Mike Dewine.

De mördade personerna har hittats på fyra olika ställen i södra Ohio under fredagsmorgonen lokal tid. Tre av brottsplatserna är hus längs samma väg i Piketon, rapporterar Fox News.

Enligt den lokala sheriffen har skjutningarna inträffat under natten till fredagen och flera av offren ska ha dödats i sina sängar. En kvinna som låg i sängen med ett fyra dagar gammalt spädbarn sköts ihjäl på nära håll. Spädbarnet och ytterligare två barn överlevde attackerna.

– Det är hjärtskärande, säger statsåklagare Mike Dewine till Fox News.

De döda uppges vara sju vuxna och en tonåring som alla skjutits i huvudet, skriver bland andra Boston Globe.

Gärningsmän på fri fot

Ett stort antal polispatruller skickades till brottsplatserna. På fredagsnatten lokal tid hade ännu ingen misstänkt gripits.

Minst en gärningsman uppges vara på fri fot och bör betraktas som farlig och beväpnad.

– De kan vara fler än en, kanske tre. Vi vet inte i nuläget, säger Mike Dewine.

Som en säkerhetsåtgärd spärrades den lokala skolan Peebles High School av. Ingen kom in eller ut från skolan men undervisningen fortgick som vanligt, rapporterar den lokala tv-kanalen WCPO.

Inget klart motiv

Det finns i nuläget inget klart motiv till händelsen, men polisen har uppmanat resten av familjen att vidta försiktighetsåtgärder.

Enligt polisen verkar det som att familjen var målet och att det inte fanns någon särskild fara för andra personer. Men samtidigt uppmanade sheriff Charles Reader alla att låsa sina dörrar och hålla sig vakna under fredagskvällen, rapporterar AP.

Följ ämnen i artikeln