Klädskåpet blev en snygg tv-förvaring

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2004-01-11

Gör-det-själv med Bella Linde varje månad i Aftonbladet

Det är ohyggligt

svårt att hitta en trevlig tv-möbel! Det vet alla som avskyr idén om att tv:n ska stå som ett altare i vardagsrummet.

Visst finns varianter, stabila klossar som rymmer tv, video, digitalbox, stereodelar och mängder av fjärrkontroller. Problemet är att dessa pjäser sällan döljer apparaturen utan snarare framhäver den.

Självklart kan man köpa den försvinnande platta plasmaskärmen, som för övrigt sägs bli årets julklapp.

Eller låta en arkitekt bygga in medieutrustningen i hemliga vrår, där den gör sig påmind endast vid användning. Till detta krävs dock både finanser och lust att spendera, vi som varken eller har får finna på andra råd.

I mitt fall

har tv:n länge varit parkerad på en ärvd gammal kista. Stereon står på trekvart på golvet. Videon balanserar ovanpå en ful högtalare vars enda existensberättigande är att den avger ljud. Maskinparken är ålderstigen, sladdarna trasslar och dammet hopar sig kring eländet. Men jag har inte för avsikt att skaffa nytt. Inte än. Grejerna fungerar men behöver kamoufleras.

Lösningen blir

ett gammalt klädskåp, en gång fyndat i en antikbod utanför Höganäs för en tusenlapp. Det har hängt med i några år, blivit ratat och stått i förråd men kommer nu till heders.

Det är nämligen så djupt att det lätt härbärgerar en tv! Dess begagnatstatus gör att det knappast smärtar att borra hål i bakstycket, för luftningens skull.

Dessutom finns plats för korgar med cd-skivor och videofilmer, lätta att ta med sig till soffan för att välja.

För övrigt kan antalet synliga sladdar reduceras. En grenkontakt inne i skåpet samlar allt på ett ställe, bara en enda sladd sticker ut. Och det bästa av allt. Dörrarna! Som gör att jag kan bomma igen om medieprylarna och leva ett till synes tv-fritt liv.

Bella Linde (sondag@aftonbladet.se)

Följ ämnen i artikeln