I dag kl 13: Dom mot tv-läkaren

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-10

Åklagare yrkar på minst sex års fängelse

LEDS UT I BOJOR  Den våldtäktsmisstänkte tv-läkaren fördes ut av vakter och tillbaka till häktet efter avslutad rättegång.

I dag faller domen mot den våldtäktsåtalade 53-årige plastikkirurgen i Malmö, som misstänks för grov våldtäkt. Det faktum att han sitter kvar i häktet efter avslutad rättegång ses som ett tydligt tecken på att han kommer att förklaras skyldig.

Kirurgens försvare har redan förklarat domen i så fall överklagas.

-Min klient är dömd på förhand av massmedia, förklarade advokat Mikael Nilsson i sitt slutanförande i Malmö tingsrätt för en vecka sedan.

”En förkrossande bevisning”

Läkaren anklagas för att ha drogat och våldtagit en 23-årig patient, som skulle få håret borttaget med laser längs bikinilinjen. Hon gavs narkosmedlet Propofol, vilket är ovanligt vid sådan behandling.

Läkaren var ensam med patienten och behandlingsrummet saknade utrustning för akutinsats om hon skulle drabbas av andningsstillestånd till följd av narkosen.

Kvinnan sov inte, utan uppger att hon hörde och kände vad som pågick, men inte kunde röra sig eller protestera.

Läkarens sperma fanns i hennes slida och trosor.

- En förkrossande bevisning, sammanfattande kammaråklagare Bo Albrektsson i domstolen och yrkade minst sex års fängelse för läkaren.

Sperma på fingrarna

Läkaren och hans advokat har serverat förklaringar som ska kullkasta åklagarens beviskedja. De pekar på att Propofol är känt för att kunna ge erotiska hallucinationer och att laserutrustningen ger pulser som kan kännas som samlagsstötar.

Och läkaren menar att sperman måste ha funnits på hans fingrar när han under behandlingen har rört vid kvinnans underliv. Det är en förklaring i flera steg som inrymmer ofrivilliga erektioner till följd av potenshöjande medicinering, onani för att avhjälpa detta och att han råkat klia sig på magen under pågående behandling.