Jan Emanuel med när Skyttedals parti bildades

Maria Davidsson/TT

Publicerad 2024-04-04

Jan Emanuel Johansson. Arkivbild

Trots dementierna, så deltog Jan Emanuel Johansson när Sara Skyttedals parti Folklistan grundades. Det visar protokoll som Flamman läst.

Tidigare i år lämnade EU-parlamentarikern Sara Skyttedal Kristdemokraterna efter många turer och strider om partiets EU-valslista. I veckan avslöjades att hon vill grunda ett nytt parti under namnet Folklistan.

Än så länge har Skyttedal inte avslöjat vilka andra som ingår i partiet, men det har spekulerats om att den före detta socialdemokratiska politikern, ”Expedition: Robinson”-vinnaren och företagaren Jan Emanuel Johansson skulle vara involverad.

Han har dock förnekat att ryktena stämmer.

– Man ska inte lita på skvallersajter. Om jag någonsin startar ett parti så kommer jag ringa och berätta det, sade han till Aftonbladet.

Enligt Flamman visar dock protokollet från Folklistans årsmöte den 25 februari – tio dagar efter att Skyttedal lämnade Kristdemokraterna – att Jan Emanuel Johansson deltog i mötet. Av protokollet framgår att Jan Emanuel Johansson tillsammans med Skyttedal väljs som firmatecknare för partiet.

Sara Skyttedal är numera politisk vilde i EU-parlamentet, under den tid som återstår av mandatperioden.

Följ ämnen i artikeln