Kristersson (M) om anklagade riksdagsledamoten

Uppdaterad 2021-09-15 | Publicerad 2021-09-12

Under söndagen höll Ulf Kristersson (M) en pressträff i Eskilstuna.

Han kommenterade då för första gången den interna utredning gällande en moderat riksdagsledamot som nu pågår.

– Vi tar den här sortens anklagelser på mycket stort allvar, säger Ulf Kristersson (M).


Under söndagen kommenterade Moderaternas partiledare Ulf Kristersson den pågående utredningen gällande en av partiets riksdagsledamöter. Ledamoten anklagas för olämpligt sexuellt beteende som ska ha riktats mot minderåriga flickor inom det egna paritet.

– Jag vet vad anklagelserna är. Nu pågår det en utredning som ska ha sin gång, säger Ulf Kristersson (M).

Moderaternas pressträff i Eskilstuna inleddes med ett tal där partiledare lade stort fokus på kriminalitet, ordning och reda, och hur partiet vill förändra svensk lagstiftning.

Efteråt gavs media chans att ställa frågor till partiledaren och även efterföljande intervjuer dominerades av frågor om ordning och reda – dock då med egna partiet i fokus.

– Vi tar den här sortens anklagelser på mycket stort allvar och vi utreder saken så som vi ska göra, säger Ulf Kristersson (M).

Den nu pågående utredning avlöste en tidigare utredning gällande en moderat politiker i Malmö – som enligt egen utsago ”betett sig olämpligt”.

Den 20 augusti avgick Malmö-moderaten med omedelbar verkan och lämnade även sin plats i partistyrelsen. Att två interna utredningar startats på så kort tid anser dock Ulf Kristersson (M) inte är ett problem som specifikt finns inom egna partiet.

– I alla partier så har det förekommit saker då och då som inte ska förekomma, säger Ulf Kristersson (M).

Följ ämnen i artikeln