Hasbulla i ”husarrest” efter stökigt bröllop

Uppdaterad 2023-05-11 | Publicerad 2023-05-09

Hasbulla Magomedov anklagas för störande av den allmänna ordningen och trafikbrott i Dagestan.

Internetfenomenet Hasbulla greps i Ryssland sedan ett bröllop spårat ur.

Nu har 20-åringen satts i ”husarrest”.

– Det kommer inte hända igen, hörni. Vi ber om ursäkt, säger Hasbulla.

Det var på måndagskvällen som Hasbulla Magomedov och hans vänner greps i ryska delrepubliken Dagestan, rapporterar El Mundo.

20-åringen ska ha varit på ett bröllopsfirande innan han och vännerna gett sig ut på gatorna för att blockera vägar och bränna däck.

Influencern anklagas för störande av den allmänna ordningen och trafikbrott.

Hasbulla släpptes sedan och skriver på Twitter att han satts i ”husarrest”. Nu är han ångerfull.

”Det gick lite för långt. Det kommer inte att hända igen, hörni. Vi lekte lite. Jag körde inte”, skriver han på sitt Twitterkonto.

Miljontals följare

Dagestans inrikesministerium har dock ridit ut till Hasbullas försvar och förklarat att bröllopsfirandet ”är helt normalt” i den här delen av republiken.

”I brist på andra former av underhållning förblir ett sådant primitivt alternativ extremt populärt: blockera vägen för andra trafikanter, bränna däck, krocka bilar i varandra och mycket annat som faktiskt inte har något att göra med firandet. Gränserna överskreds dock och det var därför han greps.”

Hasbulla Magomedov har samlat miljontals följare i sociala medier där han visar upp hur han åker runt i sportbilar och umgås med UFC-stjärnor som Khabib Nurmagomedov och NBA-profilen Shaquille O'Neal.

20-åringen lider av akondroplasi som framför allt påverkar tillväxten av armar och ben och gör att han ser yngre ut än han är.

– Jag skulle inte säga att jag är handikappad. Jag kan prata, jag förstår. Jag har armar och ben som alla andra, har han tidigare sagt.

Följ ämnen i artikeln