Bjöd tusentals av misstag – nu räddar vännen festen

Uppdaterad 2016-04-26 | Publicerad 2016-04-25

Av misstag råkade Sinan Al-Sabtis kompis göra sitt Facebookevenemang offenligt och tusentals tackade ja till att komma och fira hans födelsedag. När han ville ställa in festen tog Sinan över – och lovar nu en fest utöver det vanliga, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Det här konceptet har nog inte testats i Sverige innan, säger Sinan Al-Sabti.

När Sinan Al-Sabtis kompis skulle bjuda in till sitt 30-årsfirande blev flera tusen inbjudna – av misstag. Facebookevenemanget var offentligt och flera lockades av festen som gick under namnet "Project X", vilket en film heter som handlar om en hemmafest som slutar i katastrof. Polisen och kommunen där kompisen bor stoppade festen – men då klev Sinan Al-Sabti in istället.

–Min kompis ville ta bort eventet helt men då sa jag att jag skulle ordna festen, så jag tog över eventet, säger Sinan till Aftonbladet.

Hittade äntligen lokal

Så istället för att ha festen hos kompisen, vilket var tanken från början, har Sinan under två veckors tid jagat efter en lokal med vakter, då det handlar om så många människor. Efter flera förhandlingar och tips fick han äntligen napp.

– Jag fick kontakt med en av Skandinavisens största nattklubbar, Colosseum, som kommer ställa upp.

Nattklubben kommer att ha öppet som vanligt men Sinan kommer att få ha festen där samtidigt.

”Kommer nog fylla stället”

I skrivande stund har 15 000 tackat ja till inbjudan men alla kommer inte få plats. Detta för att nattklubben som ligger i Tele2 Arena i Stockholm bara tar emot något över 2 000 gäster – men frågan är om det ens kommer komma så många till Sinans fest.

– Det här konceptet har nog inte testats i Sverige innan vad jag vet, så det kan ju även floppa, säger han och fortsätter:

– Men jag är positiv. Jag tror att vi kommer att fylla stället ganska snabbt. Några har sagt att de kommer att tälta utanför.

”Tack vare honom festen blir av”

Flera har anklagat festen för att vara ett pr-trick. Men Sinan försäkrar att så inte är fallet. Det här var ett födelsedagsevenemanget som spårade och där Sinan var en av de som klev in och tog över. Kompisen som skapade evenemanget från början kommer såklart vara på plats.

– Vi kommer att sjunga för honom. Det var tack vare honom som det här startades.

”Kommer bli något annorlunda”

För den som är intresserad av att gå är det 18-årsgräns och inträdet är gratis fram till halv 12. Och Sinan säger att de jobbar med att styra dj:s och hemliga gäster till kvällen, dessutom kommer det att anordnas aktiviteter.

– Jag lovar att det kommer att bli något annorlunda och inte likna något annat som arrangerats tidigare.

Följ ämnen i artikeln